Spaanse rijstballetjes

30 Minuten 30 Minuten 2 Gemiddeld
Spaanse rijstballetjes

Bereiding

Proef de warmte van de Spaanse keuken met deze eiwitarme rijstballetjes.

  1. Kook de Loprofin Rijst* in de kippenbouillon met de saffraandraadjes.
  2. Fruit de ui 5 minuten in de olijfolie op een laag vuur.
  3. Voeg de gekookte erwtjes, rode peper en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg de eiwitarme rijst toe en meng goed.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de gerookte paprikapoeder toe en gaar nog een keer 5 minuten op middelhoog vuur. Blijf goed roeren.
  6. Voeg als laatst het citroensap, de peterselie en Loprofin Mix* toe en meng zeer goed.
  7. Laat helemaal koud worden in de koelkast.
  8. Als het helemaal afgekoeld is vorm je klein balletjes van de rijst.
  9. Meng water met Loprofin Egg Replacer*.
  10. Rol de balletjes door de extra Loprofin Mix en vervolgens door de het Loprofin Egg Replacer mengsel.
  11. Rol de balletjes vervolgens door de verkruimelde Loprofin Kruidencrackers*.
  12. Herhaal dit proces nog een keer.
  13. Frituur de balletjes 5 minuten in olie.

Tip van de chef

De smaak van dit recept past ontzettend goed bij de PKU Lophlex Select perziktheesmaak*. 

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Rijst, Loprofin Mix,  Loprofin Egg Replacer en Loprofin Kruidencrackers, alsook PKU Lophlex Select zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Recept van Nutricia Metabolics. 

Ingrediënten

Voor 16 stuks

  • 10 g olijfolie
  • 20 g fijngesnipperde ui
  • 75 g Loprofin Rijst*
  • 250 ml kippenbouillon (van bouillonblokjes)
  • 50 g Loprofin Mix* (plus extra voor paneren)
  • 50 g erwtjes gekookt
  • 4 g fijngesneden rode peper
  • 50 g fijngesneden rode paprika
  • 2 g gerookte paprikapoeder
  • 5 saffraandraadjes
  • 50 g tomatenblokjes uit blik
  • 10 g citroensap
  • 5 g fijngesneden peterselie
  • 50 ml water
  • 5 g Loprofin Egg Replacer*
  • 150 g  verkuimelde Loprofin Kruidencrackers*
  • 250 ml olie om in te frituren 

Voedingswaarden (per stuk)

Energie (Kcal)115
Vetten (g)3.8
Vezels (g)0.8
Koolhydraten (g)19.4
Eiwitten (g)0.4