Pulled Jackfruit

Bereiding
Een heerlijk eiwitarm stoofpotje om van te smullen! Het gerecht bevat nauwelijks eiwitten en zit boordevol smaak.
- Maak het blik jackfruit open, doe het jackfruit in het vergiet en spoel goed af met water.
- Snij de ui in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan. Bak de ui in 5 minuten.
- Snij het jackfruit in dunne reepjes.
- Doe de fijngehakte knoflook, het komijnpoeder, paprikapoeder en gerookte paprikapoeder bij de ui in de pan en bak 1 minuut.
- Doe het jackfruit en de gembersiroop in de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 10 minuten.
Tip van de chef
- Jackfruit is de ideale vleesvervanger door zijn structuur en smaak. Doordat het nauwelijks eiwitten bevat kan je jackfruit makkelijk in verschillende gerechten verwerken.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 1 blik jonge jackfruit (550 gram, uitlekgewicht : 280 gram)
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 rode ui
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 277 |
---|---|
Vetten (g) | 12 |
Vezels (g) | 16 |
Koolhydraten (g) | 28 |
Eiwitten (g) | 6 |