Risotto Boschampignons

25 Minuten 25 Minuten 2 Gemiddeld
Risotto Boschampignons

Bereiding

Zin in een eiwitarme risotto die toch rijk is aan smaak? Probeer deze winter risotto met wilde champignons.

  1. Verwijder de steeltjes van de champignons en spoel ze snel af.
  2. Doe de olijfolie en de boter in een pan en bak de bruine champignons op hoog vuur, zonder te roeren, tot ze al hun water hebben afgegeven. Houd ze warm.
  3. Doe hetzelfde met de boschampignons en houd warm.
  4. Bak de sjalot en gehakte knoflook in 1 el olijfolie zonder te kleuren, voeg Loprofin Rijst* toe, roer deze door de olie tot de rijstkorrel transparant wordt.
  5. Voeg de witte wijn toe en kook tot het verdampt is. Hierna wordt de groentebouillon gaandeweg toegevoegd gedurende 8 minuten. Voeg eventueel nog wat groentebouillon toe wanneer de rijst nog niet helemaal gaar is.
  6. Zodra de rijst gaar is, van het vuur halen. Roer de bruine champignons, zure room en boter erdoor.
  7. Schik op het bord met de risotto, boschampignons, een paar schaafsels vegan Parmezaanse kaas en gehakte peterselie en serveer direct.

Tip van de chef

  • De wijn is optioneel, maar houdt de rijstkorrel steviger tijdens het koken.
  • U kunt ook bevroren champignons gebruiken. Volg in dat geval de instructies voor de bereiding op de verpakking.
  • Voeg een beetje extra vegan Parmezaanse kaas naar smaak toe.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medischtoezicht.

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 500 ml groentenbouillon
  • 100 g Loprofin Rijst
  • 50 g wilde paddenstoelen mix
  • 50 g bruine champignons
  • 30 g boter
  • 20 ml olijfolie
  • 10 g vegan Parmezaanse vervanger
  • 1 el creme fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • Echalote
  • Truffelolie

Voedingswaarden

Energie (Kcal)925
Vetten (g)51.4
Vezels (g)2.2
Koolhydraten (g)96.5
Eiwitten (g)4.4