Baba Ganoush
40
Minuten
Makkelijk
Bereiding
Phenomenaal lekker eten delen met anderen. Baba ganoush de perfecte dip voor tijdens de borrel.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de aubergines en snijdt ze doormidden. Smeer de helften in met olijfolie, zout en komijn en rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven samen met de knoflook in de schil. De schil van de aubergine krijgt een donkere kleur.
- Schraap het vruchtvlees uit de aubergines. Laat dit even uitlekken in een vergiet en doe het in een blender.
- Pureer het aubergine vruchtvlees, de zachte knoflook (zonder schil), citroensap en specerijen in een blender. Indien je liever een dip hebt met wat stukjes kan je er ook voor kiezen om het geheel de pletten met een vork.
- Breng verder op smaak met zout en peper.
- Serveer in een kommetje met een scheutje olijfolie, fijngehakte peterselie en olijven.
Tip van de chef
- Kan gegeten worden in combinatie met Loprofin Crackers of overheerlijk eiwitarm naanbrood, bekijk het recept
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 500 g aubergines
- 36 g citroensap
- 20 g olijven, zwart zonder pit
- 10 g korianderpoeder
- 4 g olijfolie
- 4 g knoflook
- 2 g komijnpoeder
- 1 g zout
- 1 g peper
- 5 g fijngehakte verse peterselie
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 199 |
---|---|
Vet | 7 |
Vezels | 13.2 |
Koolhydraten | 20.8 |
Eiwit | 6.4 |