Chocolademuffin Met Peer
60
Minuten
Makkelijk
Bereiding
Deze eiwitarme chocolademuffin wordt in combinatie met peer geserveerd wat voor een frisse smaak zorgt.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Giet de inhoud van een half zakje Loprofin Cake Mix* in een kom en voeg 60 ml zonnebloemolie toe en roer met een lepel.
- Voeg 100 ml bruiswater toe en meng goed.
- Giet het mengsel in 3 vooraf ingevette muffinvormpjes en laat 15 minuten staan.
- Zet de muffins gedurende 45-55 minuten op 180 °C in de oven. De baktijd kan variëren, afhankelijk van het type oven. Controleer regelmatig het kookproces. Snijd ondertussen de peren in blokjes van 1 cm. Bak de peerblokjes in een pan in boter en honing.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Serveer de muffins in combinatie met de peer.
Tip van de chef
- Doe de overgebleven muffins in de vriezer.
- Ideaal als tussendoortje op school of op het werk.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Cake Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medischtoezicht.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- Zakje Loprofin Cake mix Chocolade
- 100 ml koolzuurhoudend water
- 60 ml zonnebloemolie
- 2 peren
- 10 g boter
- 1 tl honing
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 1493 |
---|---|
Vetten (g) | 51.6 |
Vezels (g) | 10.7 |
Koolhydraten (g) | 248.3 |
Eiwitten (g) | 3.3 |