Chocolademuffin Met Peer

60 Minuten 60 Minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Deze eiwitarme chocolademuffin wordt in combinatie met peer geserveerd wat voor een frisse smaak zorgt.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Giet de inhoud van een half zakje Loprofin Cake Mix* in een kom en voeg 60 ml zonnebloemolie toe en roer met een lepel.
  3. Voeg 100 ml bruiswater toe en meng goed.
  4. Giet het mengsel in 3 vooraf ingevette muffinvormpjes en laat 15 minuten staan.
  5. Zet de muffins gedurende 45-55 minuten op 180 °C in de oven. De baktijd kan variëren, afhankelijk van het type oven. Controleer regelmatig het kookproces. Snijd ondertussen de peren in blokjes van 1 cm. Bak de peerblokjes in een pan in boter en honing.
  6. Laat afkoelen op een rooster.
  7. Serveer de muffins in combinatie met de peer.

Tip van de chef

  • Doe de overgebleven muffins in de vriezer.
  • Ideaal als tussendoortje op school of op het werk.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Cake Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medischtoezicht.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • Zakje Loprofin Cake mix Chocolade
  • 100 ml koolzuurhoudend water
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 2 peren
  • 10 g boter
  • 1 tl honing

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1493
Vetten (g)51.6
Vezels (g)10.7
Koolhydraten (g)248.3
Eiwitten (g)3.3