Kattentongen
40
Minuten
Makkelijk
Bereiding
Kattentongen zijn het ideale koekje voor bij de koffie of thee. Bak de eiwitarme kattentongen in de oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de poedersuiker, de Loprofin Mix*, het fijne zout, het vanillepoeder en de Loprofin Egg Replacer* goed door elkaar.
- Voeg daaraan geleidelijk de gesmolten boter en het lauwe water toe om het mengsel te verdunnen. Laat het mengsel 30 minuten staan.
- Vorm met behulp van een lepeltje de kattentongen op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Zet gedurende 5 minuten in de oven op 220 °C. Laat afkoelen en bewaar in een isotherme doos.
Tip van de chef
Je kunt ook kattentongen met kaneel of gember maken door de vanille te vervangen door kaneel of gember in dezelfde hoeveelheid.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Egg Replacer en Loprofin Mix zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 15 g gesmolten ongezouten boter
- 15 g poedersuiker
- 15 g Loprofin Mix
- 4 g Loprofin Egg Replacer
- 10 ml lauw water
- 1 snufjes vanillepoeder
- 1 snufje fijn zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 232 |
---|---|
Vetten (g) | 12.2 |
Vezels (g) | 0.5 |
Koolhydraten (g) | 30.1 |
Eiwitten (g) | 0.2 |