Mokka Meringues Xl

15 Minuten 15 Minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Ooit al eens eiwitarme meringues gemaakt? Deze mokkameringues XL zijn makkelijk te bereiden en smaakvol.

  1. Warm de oven voor op 100°C.
  2. Mix op de hoogste mixerstand 2 eetlepels instantkoffie met 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels heet water tot een romige massa. Zet in de koelkast.
  3. Giet een blik kikkererwten af. Gebruik alleen het vocht (aquafaba).
  4. Klop in een vetvrije kom op de hoogste mixerstand de aquafaba 5-7 minuten.
  5. Verwarm de kristalsuiker met 25 ml water tot 118 °C in een steelpan. Dit kan je meten met een keukenthermometer.
  6. Giet het suikerwater heel langzaam in je mixkom terwijl de mixer op de hoogste stand doordraait. Zet dit mokkamengsel met een spatel erdoorheen.
  7. Gebruik de spatel om grote dotten schuim op een bakpapier te maken.
  8. Bak de mokkameringues XL zo’n 3 uur op 100 °C.
  9. Laat ze goed afkoelen voordat je ze opeet.

Tip van de chef

  • Na het bakken in de oven kan je ze nog besprenkelen met een lekkernij zoals jam of eiwitarme chocolade.
  • Organiseer je een verjaardagsfeestje voor je kind en ben je op zoek naar een traktatie? Voeg wat kleurstof toe aan het recept zodat de meringues een mooie kleur krijgen.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

Ingrediënten

Voor 10 porties

  • 100 gram aquafaba
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels kokend water
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 zakjes instant koffie
  • 25 gram water

Voedingswaarden

Energie (Kcal)520
Vetten (g)0
Vezels (g)1
Koolhydraten (g)128
Eiwitten (g)9