Kleine madeleines

25 Minuten 25 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Deze eiwitarme Franse Madeleines met hun leuke schelpvorm zullen jong en oud aanspreken. Op. Wij krijgen er alvast geen genoeg van!

  1. Meng de zachte boter met de suiker, de honing en de bruine suiker. Voeg vervolgens de Loprofin Egg Replacer* toe en leng aan met het lauwe water.
  2. Voeg de Loprofin Mix* toe waaraan het bakpoeder is toegevoegd. Breng op smaak met een paar druppels oranjebloesem.
  3. Vul de siliconen cakevormpjes tot de rand. Bak 8 minuten in de oven op 230 °C en daarna 5 minuten op 180 °C.
  4. Haal ze uit de vormpjes als ze zijn afgekoeld.

Tip van de chef

  • Laat de Madeleines niet al te bruin worden, want als ze lichtbruin van kleur zijn, zullen ze lekkerder smaken!
  • Om mooie bolle Madeleines te krijgen, leg je ze 5 minuten in de vriezer voordat je ze bakt.
  • Bewaar de cakejes in een isotherme doos.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • *Loprofin Egg Replacer en Loprofin Mix zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 200 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 15 g bruine suiker
  • 15 ml vloeibare bloemenhoning
  • 165 g Loprofin Egg Replacer
  • 130 g Loprofin Mix
  • 170 ml lauw water
  • 4,5 g bakpoeder
  • enkele druppels sinaasappelaroma

Voedingswaarden

Energie (Kcal)156
Vetten (g)8.2
Vezels (g)0.8
Koolhydraten (g)20.1
Eiwitten (g)0.1

Gerelateerde gerechten