Kleine madeleines
25
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Deze eiwitarme Franse Madeleines met hun leuke schelpvorm zullen jong en oud aanspreken. Op. Wij krijgen er alvast geen genoeg van!
- Meng de zachte boter met de suiker, de honing en de bruine suiker. Voeg vervolgens de Loprofin Egg Replacer* toe en leng aan met het lauwe water.
- Voeg de Loprofin Mix* toe waaraan het bakpoeder is toegevoegd. Breng op smaak met een paar druppels oranjebloesem.
- Vul de siliconen cakevormpjes tot de rand. Bak 8 minuten in de oven op 230 °C en daarna 5 minuten op 180 °C.
- Haal ze uit de vormpjes als ze zijn afgekoeld.
Tip van de chef
- Laat de Madeleines niet al te bruin worden, want als ze lichtbruin van kleur zijn, zullen ze lekkerder smaken!
- Om mooie bolle Madeleines te krijgen, leg je ze 5 minuten in de vriezer voordat je ze bakt.
- Bewaar de cakejes in een isotherme doos.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- *Loprofin Egg Replacer en Loprofin Mix zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 200 g ongezouten boter op kamertemperatuur
- 125 g fijne kristalsuiker
- 15 g bruine suiker
- 15 ml vloeibare bloemenhoning
- 165 g Loprofin Egg Replacer
- 130 g Loprofin Mix
- 170 ml lauw water
- 4,5 g bakpoeder
- enkele druppels sinaasappelaroma
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 156 |
---|---|
Vetten (g) | 8.2 |
Vezels (g) | 0.8 |
Koolhydraten (g) | 20.1 |
Eiwitten (g) | 0.1 |