Mini Cupcakes
25
Minuten
Makkelijk
Bereiding
Deze mini cupcakes vallen gegarandeerd in de smaak bij kinderen die een eiwitarm dieet volgen. De botercrème zorgt voor een smeuïge caketextuur.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
- Meng met een mixer de margarine samen met de basterdsuiker tot een glad geheel.
- Meng in een aparte kom de Loprofin Egg Replacer*, het bakpoeder en de Loprofin Mix* door elkaar. Voeg dit vervolgens bij het botermengsel met de mixer op de laagste stand.
- Voeg hieraan druppelsgewijs de Loprofin Drink* toe om klontjes te voorkomen.
- Breng het geheel tot slot op smaak met het vanille extract.
- Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en zet ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de botercrème door de margarine met poedersuiker te mixen tot een glad geheel.
- Laat de cupcakes wanneer deze klaar zijn eerst afkoelen alvorens ze op te spuiten met botercrème.
- Bewaar restanten afgesloten en gekoeld en gebruik binnen 3 dagen.
Tip van de chef
Op de Hellowpro website vind je ook het recept voor de bereiding van een eiwitarme chocolade muffin. Bekijk het recept hier.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Drink, Loprofin Mix & Loprofin Egg Replacer zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 10 porties
- 115 g Loprofin Mix*
- 50 ml Loprofin Drink*
- 25g margarine
- 25g witte basterdsuiker
- 2 theelepels Loprofin Egg Replacer*
- 5 g bakpoeder
- 1/2 theelepel vanille extract
- 25g margarine
- 40g poedersuiker
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 1599 |
---|---|
Vetten (g) | 81.3 |
Vezels (g) | 0 |
Koolhydraten (g) | 220.6 |
Eiwitten (g) | 0.6 |