Cannelloni met bloemkool, spinazie en gember
35
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Een heerlijk eiwitarm Italiaans gerecht. Deze cannelloni wordt bereid met bloemkool, spinazie en gember. Wij zijn er alvast dol op!
- Kook de Loprofin Lasagnebladen* in een pan met water totdat ze zacht zijn.
- Fruit ondertussen de knoflook met de ui, gember en de rode peper in kokosolie voor ongeveer 2 minuten.
- Voeg hieraan de garam masala, kurkuma en kaneel toe en laat nog een minuut garen op laag vuur.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg dit vervolgens samen met de spinazie toe. Blijf garen op laag vuur totdat de bloemkool gaar is (ongeveer 6 minuten).
- Pureer dit tot een gladde massa.
- Leg dit mengsel op de lasagnebladen en rol deze op.
- Breng op smaak met de zwarte peper.
Tip van de chef
Vervang de groenten eventueel door seizoensgebonden groenten.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Lasagne is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 100 g bloemkool
- 50 g verse bladspinazie
- 10 g ui
- 10 ml kokosolie
- 5 g verse gember
- 5 g rode peper
- 3 g garam Masala curry poeder
- 2 g kurkuma
- 2 g zwarte peper
- 2 bladen Loprofin Lasagne
- 1 teentje knoflook
- 1 g kaneel
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 268 |
---|---|
Vetten (g) | 11.7 |
Vezels (g) | 6.3 |
Koolhydraten (g) | 32.2 |
Eiwitten (g) | 5.2 |