Cannelloni met bloemkool, spinazie en gember

35 Minuten 35 Minuten 2 Gemiddeld

Bereiding

Een heerlijk eiwitarm Italiaans gerecht. Deze cannelloni wordt bereid met bloemkool, spinazie en gember. Wij zijn er alvast dol op!

  1. Kook de Loprofin Lasagnebladen* in een pan met water totdat ze zacht zijn.
  2. Fruit ondertussen de knoflook met de ui, gember en de rode peper in kokosolie voor ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg hieraan de garam masala, kurkuma en kaneel toe en laat nog een minuut garen op laag vuur.
  4. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg dit vervolgens samen met de spinazie toe. Blijf garen op laag vuur totdat de bloemkool gaar is (ongeveer 6 minuten).
  5. Pureer dit tot een gladde massa.
  6. Leg dit mengsel op de lasagnebladen en rol deze op.
  7. Breng op smaak met de zwarte peper.

Tip van de chef

Vervang de groenten eventueel door seizoensgebonden groenten.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Lasagne is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 100 g bloemkool
  • 50 g verse bladspinazie
  • 10 g ui
  • 10 ml kokosolie
  • 5 g verse gember
  • 5 g rode peper
  • 3 g garam Masala curry poeder
  • 2 g kurkuma
  • 2 g zwarte peper
  • 2 bladen Loprofin Lasagne
  • 1 teentje knoflook
  • 1 g kaneel

Voedingswaarden

Energie (Kcal)268
Vetten (g)11.7
Vezels (g)6.3
Koolhydraten (g)32.2
Eiwitten (g)5.2

Gerelateerde gerechten