Lasagne met andijviepesto, béchamel en courgette
60
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Lasagne time! Deze lasagne met andijviepesto is het perfecte eiwitarme pastogerecht. De andijvie geeft een lekkere toets aan het gerecht.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe de bladen van Loprofin Lasagne* 5 minuten in kokend water en spoel af met koud water.
- Maak de pesto door met een staafmixer alle ingrediënten voor de pesto fijn te maken. Smelt de boter voor de béchamelsaus en voeg hier de Loprofin Mix* aan toe. Laat dit al roerend circa 3 minuten garen op middelhoog vuur.
- Voeg al roerend de Loprofin Drink* toe. Laat op het vuur staan totdat de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Meng de béchamelsaus met de andijviepesto. Giet hiervan een laag in ovenschaal.
- Leg hierop een aantal lasagnebladen en leg hier vervolgens een aantal courgetteplakken op Herhaal dit proces totdat alles op is. Eindig met een laag courgetteplakken.
- Doe de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven.
Tip van de chef
- Probeer ook eens de eiwitarme witte lasagne met champignons en peterselie.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Lasagne, Loprofin Mix & Loprofin Drink zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 2 porties
250 g courgette (over de lengte in dunne plakken gesneden)
6 bladen Loprofin Lasagne*
Pesto
- 70 ml olijfolie
- 50 g krulandijvie (nerven verwijderd)
- 7,5 ml citroensap
- 3 g knoflook
- 2 g zout
Béchamel
- 250 g Loprofin Drink*
- 25 g boter
- 25 g Loprofin Mix*
- 2 g zout
- 2 g peper
- 1 g nootmuskaatpoeder
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 1622 |
---|---|
Vetten (g) | 98.3 |
Vezels (g) | 6.7 |
Koolhydraten (g) | 175 |
Eiwitten (g) | 6.5 |