Romig rijstgerecht met asperges en erwten
30
Minuten
Gemiddeld
Bereiding
Heerlijk smeuïg eiwitarme rijstgerecht met groene asperges, erwten en frisse munt.
- Kook Loprofin Rijst* gedurende 7 tot 9 minuten. Giet de rijst af en laat uitlekken.
- Breng de groene asperges aan de kook gedurende 2 tot 3 minuten zodat ze beetgaar zijn. Blancheer de asperges door ze in koud (ijs) water te leggen. Zo wordt het kookproces gestopt en blijven de asperges mooi groen en knapperig.
- Doe olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden sjalot gedurende 5 min.
- Voeg in de pan de erwten, gedroogde munt en knoflook toe.
- Na het bakken van de erwten wordt Loprofin Rijst* en crème fraîche toegevoegd. Meng het geheel onder elkaar.
- Werk het gerecht af met vegan Parmezaanse kaas en de groene asperges.
Tip van de chef
- Werk het rijstgerecht af met de zeste van citroen en werk af met verse munt.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie
- *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medischtoezicht.
Ingrediënten
Voor 5 porties
- 350 g Loprofin Rijst*
- 250 g groene asperges
- 75 g diepvrieserwten
- 75 g crème fraîche
- 50 g Violife vegan Parmezaanse kaas
- 100 g fijngesneden sjalot
- 25 g olijfolie
- 4 g knoflook
- 1 g gedroogde munt
- 1 g zout
- 1 g peper
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 2056 |
---|---|
Vetten (g) | 61 |
Vezels (g) | 13.8 |
Koolhydraten (g) | 351.5 |
Eiwitten (g) | 19.1 |